Stuc4all Stukadoors & Schildersbedrijf

STUKWERK BUITENGEVELS

Stukwerk aan de buitengevel komt steeds vaker voor. Enerzijds omdat de hedendaagse minerale mortels en pleisters ook in ons klimaat goed zijn opgewassen tegen de weersomstandigheden. Anderzijds omdat buiten stukwerk visueel meer mogelijkheden met zich meebrengt.

Er kan gekozen worden voor gladde, fijnkorrelige en grofkorrelige structuren. Met gedegen materialenkennis weten we elk type gevel een fraaie en onderhoudsvriendelijke facelift te geven. Vaak wordt stucwerk aan de buitengevel uitgevoerd in combinatie met gevelisolatie.

Gevel Impregneren

Waarom je gevel impregneren?
Het wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Met andere woorden: het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt door tot in de stenen waarvan de wand gemaakt is. Vervolgens dicht het impregneermateriaal de poriën van de muur waardoor er dus geen vocht meer naar binnen kan.

Over het algemeen heeft impregneren de volgende doeleinden:

STUKADOOR EN SCHILDER STUCO4ALL
stuc4all stukadoor en schilder
  • De gevel waterafstotend maken.

  • Doordat de poriën afgesloten worden is de muur waterafstotend.

  • De gevel schimmelwerend maken.

  • De buitenmuren brandvertragend maken, goed impregneermiddel is brandvertragend. Er zit een brandvertragende stof doorheen die het wonen direct een stuk veiliger maakt.

  • Bescherming tegen zure regen. Je kunt je stenen of zelfs standbeelden beschermen tegen zure regen.

  • Graffiti werende muur. Doordat er een laagje over de muur komt is de graffiti die wordt aangebracht gemakkelijk te verwijderen.
traditioneel stucwerk