StukenStukadoor

Stuken is een luxe afwerking van een muur/plafond om deze bijvoorbeeld glad te krijgen.

Of het nu gaat om woningen, kantoren of winkelruimten, bestaande of nieuwe panden, de vaklieden van Stuc4all staan altijd voor u klaar om wanden en plafonds een nieuwe afwerking te geven. Alle vakkennis over stukwerk (zowel binnen als buiten), wordt op maat en geheel volgens uw wensen uitgevoerd. Ook voor gerelateerde werkzaamheden als restauratie aan stucwerk en pleisterlagen of voor specifieke schade- en herstelwerkzaamheden kunt u bij ons terecht.

Stucwerk bestaat er in vele varianten en oppervlaktestructuren, van fijn stucwerk tot grofkorrelig en in zeer verschillende kleuren en tinten. De professionele stukadoor onderscheidt zich van de doe-het-zelver door efficiënte uitvoering en door het opleveren van zeer gladde en egale wanden die goed hechten aan de ondergrond. Bestaande wanden worden altijd eerst goed voorbehandeld, afgedicht en uitgevlakt voordat wij met ons stucwerk beginnen

Pleisterwerk
Glad pleisterwerk: Saus klaar
Indien u de wand gaat sausen kunt u kiezen voor glad pleisterwerk, zo is de wand of het plafond weer mooi egaal. Dit is uiterst belangrijk want elke oneffenheid blijft zichtbaar na het sausen. Glad pleisterwerk is helemaal van deze tijd en u kunt het daarna in iedere kleur laten sausen of spuiten.

Spachtelputz
Spachtelputz is de wandafwerking met een duidelijk herkenbare korrelstructuur. Kiest u voor strak of een gedetailleerd oppervlak? Spachtelputz heeft een karakteristiek uiterlijk dat iedereen kan herkennen. Het is een kunststof gebonden sierpleister die na droging een regelmatig gemêleerd landschap van kleine korreltjes laat zien. De korrelgrote van Spachtelputz varieert van 0,5 tot maximaal 4 mm en de afwerking is stootvast en kleurvast

Wat is Stucco?
“Stucco” is een Italiaanse moderne pleister, dat qua structuur tussen fijn pleisterwerk en marmer in zit. Dit water gedragen wandafwerking is toepasbaar op vrijwel elke gepleisterde ondergrond. De typische marmereffecten worden bereikt door soepele applicatie met de spatel van een transparante en kleur dragende muurverf op een forse, vullende plamuurpleisterlaag. Korte, kriskras over elkaar gezette streken, variërend van dekkend tot vrijwel kleurloos op een lichte ondergrond, zorgen vervolgens voor prachtige, decoratieve effecten. Standaard wordt gewerkt met muurverf uit de “Stucco” productlijn en de daarbij behorende plamuurpleisterlaag Fondo per Stucco Antico. Bij het aanbrengen wordt gebruik gemaakt van een stalen spaan, een duoflexmes van 155 mm breed en een Italiaans plamuurmes van 8 centimeter, specifiek voor het verwStuken - Stuccoerken van hele dunne lagen.

Stucco Mat
Mat Stucco effect met fluweelzachte uitstraling.
Schitterend traditioneel stucco-effect met fluweel zachte uitstraling
In 2 lagen met spaan aan te brengen
In 54 kleuren verkrijgbaar

Stucco Metallic
Stucco effect met extra sprankeling door de lichtspeling van zilver- of goudkleurige metaaldeeltjes
Zeer mooie metallic uitstraling
In 2 lagen met spaan aan te brengen
In 30 kleuren verkrijgbaar